Ylöjärvellä syntynyt kirjailija ja lauluntekijä Milja Kaunisto, 45, asuu miehensä ja perheen 12- ja 8-vuotiaiden tyttärien kanssa Etelä-Ranskassa Villecomtalin kylässä. Hänen isänsä on muusikko Pasi Kaunisto ja äitinsä kuvataiteilija Kirsti Irmeli Kaunisto.

Milja kirjoittaa ja esittää musiikkia nimellä Mortimer Keefe.

Milja Kaunisto on kirjoittanut Olavi Maununpojasta kertovan trilogian, jonka on kustantanut Gummerus. Kauniston esikoisromaani ja trilogian ensimmäinen osa Synnintekijä ilmestyi vuonna 2013. Toinen osa Kalmantanssi ilmestyi vuonna 2014 ja päätösosa Piispansormus vuonna 2015.

Vuonna 2016 ilmestyi Ranskaan ja vuoden vallankumoukseen sijoittuvan Purppuragiljotiini-sarjan avausteos Luxus. Gummeruksen kustantaman kirjan käännösoikeudet on myyty Puolaan. Sarjan toinen osa, Ranskan vallankumouksen terrorin vuosiin sijoittuva Corpus – kuolema ja kurtisaani ilmestyi vuonna 2017. Sarjan päätösosa, vuonna 2018 ilmestynyt Status sijoittuu Robespierren kaatumisen ja direktorion alkuaikaan.

Vuonna 2019 ilmestynyt Tulenpunainen kabaree sijoittuu puolestaan Pariisin suuren maailmannäyttelyn vuoteen 1900, Saint Lazaren vankilaan ja Ville Vallgrenin Havis-Amanda -patsaan luomisen aikoihin.
Sielunpeili-lehden haastattelussa Milja Kaunisto pohtii luovuutta.

Lue lisää Sielunpeilin numerosta 1/2021!

Milja Kaunisto

Kirjailija Milja Kaunisto on varttunut taiteilijakodissa. Hänen isänsä on muusikko Pasi Kaunisto. Äiti Kirsti Irmeli Kaunisto on kuvataiteilija. Kuva: Marek Sabogal