Emili Osara
Emili Osaralla on monipuolista osaamista. Hän on kauppatieteiden maisteri, fytanomi, Mind Coach -stressinhallinta-valmentaja sekä LCF Life Coach.

Kun pelon aiheita katsotaan uusin silmin, elämän esteet poistuvat pikku hiljaa

Pelko on lamauttava tunne. Se estää ihmistä kulkemasta elämässä eteenpäin. Osa peloista on haitallisia, osa järkeviä. Silloin kun pelot estävät ihmistä elämästä vapaasti, on hyvä katsoa, mitä kokemusten takana on. Tämän voi tehdä vaikkapa valmennuksen keinoin.

Stressinhallintavalmentaja Emili Osara suosittelee haitallisten pelkojen käsittelyyn valmennusta, jossa valmennettava yhdessä valmentajan kanssa tarkastelee pelkojensa aiheita.

– Henkinen valmennus on hyvä keino pureutua pelkojen ytimeen. Kun tietää, mitä pelkää, suhtautumista pelon aiheisiin pystyy muuttamaan, hän sanoo.

Osaran mielen valmennuksessa asiakas voi käsitellä mitä tahansa asioita.

– Pelko on yhteinen nimittäjä useimmissa teemoissa, joita ihmiset haluavat käsitellä. Vaikka henkilö hakisi uravalmennusta, taustalta saattaa löytyä esimerkiksi epäonnistumisen pelko, joka on voinut olla ihmiselle esteenä tehdä tarvittavia muutoksia elämässään, hän sanoo.

Pelkoja voi käsitellä toisinaan itsekin. Esimerkiksi korvaavat kokemukset voivat poistaa pelon aiheita. Emili Osara mainitsee kokemuksen omasta elämästään:

– Leikkisä koiranpentu hyppäsi minua vasten ollessani 1-vuotias. Kaaduin koiran painosta. Tuon kokemuksen jälkeen pelkäsin pitkään koiria. Meille kuitenkin tuli koira ja opin olemaan sen kanssa. Pelkoni poistui koiran myötä. Korjaava myönteinen kokemus voitti aiemman kokemukseni.

Lue lisää Sielunpeilin numerosta 3/2021!