Johanna Nyman kärsi aikoinaan masennuksesta. Löydettyään tasapainon elämäänsä hän koki kutsumuksen energiahoitajaksi. Toisinaan hän käyttää hoitotilanteissa itse tekemäänsä rumpua. Kuva: Carla Kalliolahti

Energiahoito tulee monen kohdalle juuri oikealla hetkellä, esimerkiksi kun etsii elämälleen uutta suuntaa tai vahvistusta. Energiahoito voi myös olla täsmähoito surun, trauman ja menetyksen keskellä.

Heinolalainen intuitiivinen energiahoitaja Johanna Nyman,35, hoitaa samalla paikkakunnalla asuvaa Mari Tiiraa, 49. Mari menetti muutama vuosi sitten Elsa-vauvansa. Hän on saanut energiahoitojen kautta vahvistusta omille sisäisille energioilleen.

– Energiahoitojen kautta yhteyteni henkimaailmaan on vahvistunut. Hoitojen myötä minua on vedetty lähemmäksi omia juuriani, kuten esiäitejäni. Juuristani ammennan itselleni nykyään voimaa, sillä arvostan perinteitä ja olen hyvin maanläheinen. Omasta kulttuurista ja taustastani kumpuavat myös yritykseni ideat, Mari sanoo. 

Hoitojen aikana hän kertoo saavansa visioita esiäideistään pellolla heinää tekemässä. Edesmennyt mummi tuntuu olevan edelleen läsnä Mari elämässä ”tekemässä karjalanpiirakoita”.

– Hoitojen kautta olen vahvistanut samalla yhteyttä omaan minuuteeni: kuka olen ja mistä olen tullut. Tämä tuntuu tärkeälle. Energiahoidoista on hyötyä erityisesti lapseni menetyksen käsittelemisessä, hän sanoo.

Mari menetti tyttärensä kolmisen vuotta sitten. Menetyksestä johtuen hänen sisäinen prosessinsa on ollut vaikea. Energiahoidon lisäksi hän on tarvinnut psykoterapiaa ja lääkitystä. 

Molemmilla hoitolinjauksilla on hänen mukaansa ollut paikkansa.

Eräänä iltana Mari tunsi poikkeuksellisen hämmentäviä tunteita. Hän otti Johannaan yhteyttä ja kysyi akuuttia hoitomahdollisuutta. Toinen vaihtoehto olisi ollut hakeutua lääkäriin, sillä tilanne oli niin vaikea.

– Tuossa tilanteessa koin jonkinlaisen energioiden nousun, jonka aistin myös hyvin fyysisesti. Olin asiasta kovin sekaisin, mutta onneksi Johanna suostui hoitamaan minut heti samana päivänä sekä vielä seuraavalla viikolla, Mari sanoo.

Mari ei osaa tyhjentävästi selittää, mitä hänelle tapahtui, mutta hän kuvaa sitä energioiden tason vaihtumisena. Hoidossa hän sai tasapainoa tilaansa, mutta kertoo edelleenkin kokevansa muutosprosessin vaikutuksia. 

– Akuutisti hoito auttoi siihen, etten ihan hajonnut. En usko, että olisin saanut lääkäriltä vastaavaa apua.

– Olen psykiatrisena sairaanhoitajana nähnyt ihmisten kokevan erilaisia henkisiä murroskohtia. Nyt olin itse vastaavassa tilassa. Energiahoito maadoitti ja tasapainotti energioitani.

Muutosprosessin vaikutuksesta Mari pelkäsi eniten sitä, menettääkö hän henkisen yhteytensä Elsaan. Näin ei kuitenkaan käynyt, yhteys vain muutti muotoaan.

– Suru ei ole silti kadonnut, vaikka vuosia on jo mennyt. Surun kanssa on vielä edessä pitkä tie. 

Lue lisää Sielunpeilin numerosta 4/2022!