Jooga avasi Annukka Ruskalle tien sisimpään. Sieltä löytyi rauha, ilo ja hyvä olo.

– Ennen matkustelin ympäri maailmaa ja etsin sisäistä rauhaa sitä kuitenkaan löytämättä. Olin 2010 Thaimaassa sukellusoppaana ja menin joogakurssille. Silloin oivalsin, että tässä on etsimäni. Joogan kautta sain yhteyden sisimpääni. Löysin rauhan itsestäni. Oivalsin, että hiljentymis- ja pysähtymispaikat, nehän ovat minussa itsessäni. Tämä oivallus ja sen seuraaminen toi uskomattoman hyvän olon, Annukka kertoo.

Suomeen palattuaan hän jatkoi joogaharrastustaan astangajoogakurssilla. Tätä nykyä Annukka emännöi Villa Vadelmaa, jossa hän järjestää monenlaisia joogatunteja ja –kursseja. Annukan lisäksi kursseja käyvät pitämässä myös muut joogaopettajat. Esimerkiksi Juha Javanainen opettaa Villa Vadelman kursseilla astangajoogaa ja joogafilosofiaa. Kuvataiteilija ja joogaopettaja Paula Nordforsilta on tulossa taidejoogakurssi.

Mies kannustaa ja kohottaa

Annukka ja miehensä Timo ostivat Muurlassa Varsinais-Suomessa sijaitsevan Villa Vadelman seitsemän vuotta sitten. Muurlaan he muuttivat Helsingin keskustasta. 400 neliön hirsitalo on rakennettu 1889 kansakouluksi.

– Villa Vadelma on ennen kaikkea perheemme koti. Sen salista tuli meille joogasali, mutta esimerkiksi joogakurssilaisia emme majoita. Tässä on lähellä mukavasti majapaikkoja, sanoo Annukka.

Lue lisää Sielunpeilin numerosta 4/2021!

 

Annukka Ruska

- On vain tämä hetki, tämä hengitys. Ennen- tai sitku-elämästä ei löydy tasapainoa, Annukka Ruska korostaa. Hänelle jooga ja meditaatio opettivat tähän hetkeen rauhoittumisen.